SlasticebyAnna

Raw Torta banana

 

Ova je torta bez mliječnih proizvoda, aditiva i šećera napravljen je od zdravih sastojaka kao što su indijski oraščići, suncokretove sjemenke, banane, sirovi kakao, svježi sok od limuna, kokosovo ulje, agava sirup i svježe datulje. Sjajna je poslastica imati ga u zamrzivaču kad se zaželite malo uživanja.

Samo dobri sastojci idu u ovaj recept za tortu od banane i kaka. Bogata je ugljikohidratima i stoga osigurava važnu energiju, posebno za sportaše koji ma je potrebna izdržljivost. Inače je možete držati u zamrzivaču do 2 mj. i imati spremnu za svaku prigodu, a nakon odmrzavanja u hladnjaku 5 dana.

Zašto banana igra tako važnu ulogu saznat ćete ako pročitate dalje:

Banane su čudesno oružje: zašto nam je žuto voće toliko važno

Banane sadrže tri prirodna šećera: saharozu, glukozu i fruktozu. U kombinaciji s dijetalnim vlaknima koja se također nalaze u bananama, one postaju pravi izvor energije. Imaju trenutačni i dugoročni učinak.

Međutim, banane mogu i više. Na primjer, pomažu u sprječavanju depresije jer sadrže protein koji tijelo pretvara u serotonin, hormon sreće. Konzumiranje banana može vam popraviti raspoloženje.

 

Banane su također dobre za krvni tlak i sprječavaju visoki krvni tlak. Zašto? Budući da banane sadrže mnogo kalija, a malo soli.